Sunday, April 01, 2007

The West Wing... tekrar!!!

TV tarihinin bence en iyi dramalarından birisi olan "The West Wing" geçtiğimiz yaz aylarında Business Channel'da başlamıştı. Televizyonun gördüğü en yaratıcı yazarlardan birisi olan Aaron Sorkin'in yarattığı ve 4. sezon sonunda ayrılana kadar bölümlerin neredeyse her birini kendisi yazdığı bu dizi Emmy'lerde ilk dört sezonuyla da arka arkaya "En iyi Drama" ödülünü kazanmıştı.
Beyaz Saray'ın içinde işlerin nasıl yürüdüğünü gösteren dizi, geçtiğimiz hafta final bölümüyle veda etti. Ancak Business Channel bu Pzt. itibariyle ilk bölümden itibaren diziyi tekrar yayınlayacak. İşin içinde Beyaz Saray muhabbetleri olması gözünüzü korkutmasın. Herşeyden önce kuru Amerikan propagandası yapmayan daha çok kendi içlerindeki sorunlarıyla ilgilenen bir dizi bu. (En azından Sorkin gidene kadar) Sorkin'in kalemi ağır politik bir yapıda ilerlemiyor. Yabancısı olduğumuz pek çok politik kavramı öğreniyoruz ancak işin içine kattığı mizah ve insani hava işi politikanın çok daha ötesine taşıyor. Şahsen Sorkin ayrıldıktan sonraki bölümlere alışmak konusunda sıkıntım vardı. (Her ne kadar finale giden 7. sezonu da ayrıca sevsem de...) Ama en azından ilk 4 sezona mutlaka göz atmanız gerekiyor.
Martin Sheen'in ABD başkanı Jed Bartlett'i canlandırdığı dizi, ilk aşamada Rob Lowe'un oynadığı Sam Seaborn karakterini dizinin ana kahramanı yapıyordu ancak diğer karakterlerin de inanılmaz sevilmesinden ötürü dizi kısa süre içinde bir ensemble şovuna dönüştü. Kadronun tamamı çok iyi geri kalanından özellikle bu diziyle 4 Emmy kazanan Allison Janney, ve yine 1'er Emmy kazanan John Spencer ile Bradley Whitford benim favorilerim. Benim fetiş oyuncularımdan Stockhard Channing de First Lady Abbey Bartlett'i canlandırıyor.

TV'de zeki replikler, birinci sınıf oyunculuk ve sonuna kadar empati kurabileceğiniz üç boyutlu karakterler arıyorsanız diziyi bu sefer kaçırmayın.

Pazartesi'den Perşembe'ye her gün saat 20.00'de Business Channel'da.

No comments: