Sunday, April 29, 2007

Fabrika kızı

Festivalde izleme fırsatı bulamamıştım ancak izleyebildim. Andy Warhol'un ilham perilerinden Edie Sedgwick'in bir nevi biyografisi olan "Factory Girl" herşeyden önce Sienna Miller ve Andy Warhol rolündeki Guy Pearce için izlenmeye değecek bir film. İkisinin performansı tek başına filmi izlemeniz için bir sebep. Ancak diğer yandan filmin senaryosunu biraz bölük pörçük bulduğumu belirtmeliyim. Filmde sanki bir öykünün sadece en dokunaklı ya da etkleyici olması gereken anlarını izliyoruz gibi bir durum var. Ama bu highlight'lar dışında birşeyler daha görmek belki karakteri daha da iyi bir biçimde sindirmek istiyoruz, ama olmuyor.
Diğer yandan yönetmen George Hickenlooper'ın performansını da başarılı bulduğumu belirtmeliyim, öykü belki yeterince canınızı yakmıyor ama öykü anlatımı filmi gayet düzgün bir biçimde izleyebilmenizi ve dönemin atmosferini yaşamanızı sağlıyor. Artı kimi zaman da metnin veremediği bilgileri his olarak aktarabiliyor.
Oyuncular dediğim gibi filmin en büyük artısı. Sadece açık bir biçimde Bob Dylan'a gönderme yapılan bir şarkıcıyı canlandıran Hayden Christensen olmamış. Yani kötü oynuyor falan değil ama sanki babasının kıyafetleriyle rol kesen küçük bir çocuk havası vardı.
Neyse... dediğim gibi eğer parformansları merak ediyorsanız bir göz atın, güçlü bir oyunculuk göreceksiniz ama daha fazla birşey beklemeyin. Genel olarak vaad ettiği şeyi veremeyen bir film.
2/5

No comments: