Tuesday, April 10, 2007

Kısa Kısa...

Festival dışı birkaç yorum.
  • "Friday Night Lights" yine pek enfesti. Bu hafta Amerika'da sezon finali yayınlanıyor. Umarım Emmy'lerde başarı elde edecek ve yine umarım seneye düzgün bir kanal bu diziyi alır.
  • TV tarihinde bir dönem kapanıyor. "The Sopranos"un son 9 bölümü yayınlanmaya başlandı bu Pazar. Cidden yılın olayı bu final bölümler olacak. cnbc-e ise önümüzdeki hafta 4. sezon finalini yayınlayacakmış. 75 dk.lık o mükemmel bölümü mutlaka izleyin. Enfes bir oyunculuk gösterisi var.
  • "Lost"a nazar değmesin derken bu hafta son derece heyecanlı olmasına rağmen gayet gereksiz ve vakit kaybı olan bir bölüm vardı. Sawyer'ın kısmı ne gereksiz, ne saçma ve klişeydi. Kate & Juliet arasındaki catfight hoştu ama yani sırf bu fanteziyi gerçekleştirmek için de koca bir bölümü heba etmenin mantığı nedir anlayamadım.
  • Bu filmle ilgili blogda yazmayı nasıl atlamışım bilmiyorum ama Berlin, Altın Ayı ödüllü "Grbavica: Esma'nın Sırrı" sessiz sakin bir şekilde tonlarca filmin arasında vizyona girdi. Mutlaka görün. Hiçbir aşırılığa kaçmadan Bosna Hersek'te yaşananları çok samimi, etkileyici ve elbette can yakıcı bir üslupla anlatıyor. İnci gibi performanslar ve şık bir senaryosu var. Mümkünse de hakkında hiçbir şey okumadan gidin filme. Ben kimsenin bu film hakkında kötü birşey söyleyebileceğini sanmıyorum.
  • "The West Wing"le ilgili o kadar safsata yapmıştım ama gerizekalı Business Channel, 5. sezondan itibaren yayınlamaya başlamış. Tavsiyemi ciddiye alanlar olduysa özür. Ama yine de vaktiniz varsa izleyin. :)
  • Festival sırasında arada kaynamış. "Band from TV" haberinin yorumlarına Zapotka bir link bırakmış. Sizin de gözünüzden kaçtıysa buyrun, "Band from TV"nin video görüntüleri. TIKLAYIN

No comments: