Sunday, October 08, 2006

Robbie Williams - Rudebox

Robbie Williams'ın yeni single'ı "Rudebox" tam bir hayal kırıklığı. 2000'lerin başında özellikle "Sing When You're Winning"le yakaladığı ruhu "Escapology" sonrasında kaybettiğini düşünmeye başladım. Bir önceki albümü "Intensive Care" de belli ölçülerde bir hayal kırıklığıydı. Ama Rudebox daha da kötüsünün geleceğini söylüyor sanırım.
Robbie Williams'ı oldukça takdir eden birisiyimdir. Ama bu şarkıda adamın özelliklerinden hiçbirisini görmek mümkün değil. Her şeyden önce yaratıcı kimliğiyle tanıdığımız bu adamın şu andaki türevlerinden doğru düzgün ayrışmayan ve üstelik çok daha düşük bir kaliteye sahip bu müziği satmaya çalışmasını anlamak mümkün değil. Madonna, 80'lerin disco'suna el attığında ilginç bir şeyler vardı. Ama Robbie, 80'lerin hip-hop'una el attığında yeni bir cümle kurmuş olmuyor. Elektronik altyapı açısından baktığımızda ise maalesef yeterli değil. Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama Justin Timberlake bu yaz çok daha iyi bir iş çıkardı zaten.
Robbie'nin en can alıcı özelliklerinden birisi de şarkılarının sözleriydi muhakkak. Şarkılarında gayet muzip, eğlenceli, sivri dilli aynı zamanda da yaratıcı bir dil vardı. "Rudebox" ise daha önce söylediklerinin basit bir tekrarından başka bir şey değil.
Single'ın ardından gelecek albümü bekliyoruz yine de... Umarım gerisi de bunun gibi değildir.

No comments: