Thursday, October 05, 2006

Gilmore Girls

Maalesef kızlar eski formunda değil. "Gilmore Girls", Amerika'da 7. sezonuna başladı. Ancak bu sefer büyük bir eksiklik var. O da dizinin yaratıcısı Amy Sherman-Palladino. Geçtiğimiz sezon diziden ayrıldığını açıklayan Palladino ve kocası maalesef Stars Hollow'a büyük bir darbe indirmişe benziyor. Aslında böyle olacağı biraz belliydi çünkü bu ikili dizinin senaryo ve yönetim aşamasında herşeyi çoğunlukla üstlerine alıyorlardı.

Dizinin zaten yaratıcı ekibi içinde yer alan David S. Rosenthal şu anda "Gilmore Girls"ü sahiplenmiş durumda ancak ilk bölümde yakaladığı performans başarılı değil. Herşeyden önce şunu anlamış oluyoruz ki bu dizi sadece hızlı konuşan değil hızlı ve zeki diyalog sarfeden karakterlere sahipmiş ve 7. sezonun ilk bölümünde de sanki büyük bir zorlama varmış gibi hissediliyor. Sanki diyaloglar çok yer kaplasın diye bir sürü boş lafla doldurulmuş gibi.
Stars Hollow kasabasının halkı zaten öyle aman aman bir öykü yapısına da sahip değillerdi. Bu diziyi asıl ayakta tutan şey diyalogları, müthiş dinamik ve yaratıcı komedi öğeleri ve elbette oyunculuklarıydı.
Kabul etmek lazım 6. sezon ciddi bir gerilim anıyla bitti ve bu sezonun ilk bölümü de bunu hissettiriyordu ama geçen sezon da Lorelai-Rory arasındaki gerginliğin bundan aşağı kalır yanı yoktu ve buna rağmen bizi eğlendirmeyi bilmişlerdi.
Tabii henüz ilk bölümden yargılamak haksızlık olacak ama sanırım kızlar ve biz Palladino'ları özleyeceğiz. Alexis Bledel tam da iyi bir oyuncu olmaya başlamıştı halbuki...

No comments: