Wednesday, January 10, 2007

Scorsese gümbür gümbür...

Evet bir süredir burayı hafiften boşluyorum. Biraz yılbaşı sonrası rehavet biraz da başka işlerin çıkması yüzünden... Neyse arayı kapatmak adına.. Dün Oscar'larda önemli bir rolü bulunan Yönetmenler Birliği (DGA - Directors Guild Association) adaylarını açıkladı.
Film gösterime çıktıktan sonra o kadar da muazzam bir etki bırakmayan Dreamgirls'le Bill Condon aday olmayı başardı. Little Miss Sunshine'ın iki taze yönetmeni de adaylık kapmayı başardı.
Eleştirmen ödülleri sayesinde ödül sezonuna gayet güçlü başlayan "Letters From Iwo Jima" ile Clint Eastwood'un liste dışı kalması ile herkesi ciddi anlamda şaşırttı. Bu sezonun en iyi eleştiri alan filmlerinden olmasına rağmen meslek birlikleri bu filmi sahiplenmedi ve artık 'en iyi film' başta olmak üzere büyük ödüllerde de adaylık alması zor gözüküyor. Yani "Letters..." resmen tarihe karıştı.
Dışarıda kalan Clint Eastwood ya da Paul Greengrass'ın (United 93) bir ihtimal yönetmen kategorisinde aday olabileceği konuşuluyor. Ama aşağıdaki DGA'in belirlediği aşağıdaki beş adayın bu sene 'en iyi film' için yarışma ihtimali şu an çok yüksek.

Alejandro Gonzalez Inarritu - Babel
Martin Scorsese - The Departed
Bill Condon - Dreamgirls
Jonathan Dayton & Valerie Faris - Little Miss Sunshine
Stephen Frears - The Queen

Bu listeye baktığımız zaman Yönetmenler Birliği'nden 7. adaylığını alan Scorsese'nin bu ödülü kazanması kesin. Film çok beğenildi ve şimdiye kadar yönetmene sadece yaşam boyu başarı ödülü veren birlik Scorsese'yi taçlandıracaktır. Bu sene nihayet Martin Scorsese'nin yılı olacak.

Makyaj finalistleri...

Bu sırada akademi de makyaj kategorisi için finalistlerini belirledi. Şaşırtıcı olan "The Queen"in olmaması. Aşağıda gördüğünüz 7 finalistten 3'ü bu kategoride Oscar adaylığı için yarışacak.

Apocalypto
Click
Pan's Labyrinth
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
The Prestige
The Santa Clause 3: The Escape Clause
X-Men The Last Stand

2 comments:

Anonymous said...

sevgili cambelboy, yorumlarını severek okuyor ve değer veriyorum. bilgimiarttırabilmek için senden küçük bir ricam olucak. özellikle oscar yolunda bir çok ödüller veriliyor ve bu ödüllerden bazılarının çok belirleyici olduğu konuşuluyor. bu noktada bir yazını bu birliklere ve ödüllerin ağılığına ayırmanı rica edicem. eminim faydalı bir dosya olacaktır. şimdiden teşekkürler. Semih BİLGE

cambelboy said...

maalesef vakit darlığından ufak bir özet geçmeye çalıştım hemen yukarıda umarım yardımcı olmuştur. :)