Monday, January 15, 2007

Altın Küre Tahminleri (TV)

Altın Küreler özellikle TV kategorilerinde baya tahmin edilemez olurlar. Emmy, SAG gibi ödüllerin aksine genel tutumları çok değişkendir. O anki haletiruhiyelerine göre acaip yön değiştirebilirler. O yüzden TV de tahmin yürütmek gerçekten iş. Ama bir bakalim bu sene neler olabilir?
En iyi Dizi - Drama: Grey's Anatomy
Hala izlemeye başlayamadım şu diziyi ama Amerika bu kadronun hastası. Emmy'lerde 24'ün zafer kazanmış olması HFPA için pek birşey ifade etmiyor ama Jack Bauer bu doktorların hemen ensesinde soluyor. Emmy'lerin 24'ü seçmesi anlaşılırdı, genellikle popülist Altın Küreler de Grey'i seçecektir. Bu arada tamamen üyelere de bağlı bir durum var ki o da Heroes. Sürpriz yapma olasılığı çok yüksek.
(alternatif: Heroes)

En iyi Dizi - Komedi: Ugly Betty
Desperate Housewives 2 senedir üstüste kazanıyor bu ödülü. HFPA üyeleri de özellikle komedi kategorisinde bir diziye taktılar mı takıyorlar. (Bkz. Sex and the City) Ki dizinin 3. sezonu geçen seneki halinin kat be kat üsünde. Ama bu sene yeni bir rakibi var ev hanımlarının. Bizim ülkemizde her türlü versiyonu gösterilen "Ugly Betty" Amerika'da pek orjinal bulundu ve bu gecenin en iddialı ismi. The Office bu çekişme arasında sürpriz yapabilir.
(alternatif: Desperate Housewives)

En iyi Mini Dizi / TV filmi: Elizabeth I
Tam sevecekleri gibi süslü püslü bir dönem filmi. Bu arada Bleak House'ın çok övüldüğünü söylemeliyim.
(alternatif: Bleak House)


Erkek Oyuncu - Drama: Michael C. Hall (Dexter)
Bu kategori zor işte. Kiefer Sutherland her zaman güçlüdür. Hugh Laurie herkesin sevgilisi ve tabii aynı statüde Patrick Dempsey de var. O yüzden bu üçü içinde seçim yapmak çok zor. Ben de onların dışında birini seçtim. Performansın değerini verirler mi bilmiyorum ama en azından kazanması gereken kişi Michael C. Hall'dur.
(alternatif: Hugh Laurie - House MD)

Kadın Oyuncu - Drama: Ellen Pompeo (Grey's Anatomy)
Dizinin popülaritesi üzerinden şanslı bir isim zaten bu sene liste oldukça sönük. Sonuçta Evangeline Lilly bile aday. Elbette ödülü alması gereken birisi varsa o da Edie Falco. Ama pek şansı olduğunu düşünmüyorum. Ben burada da popülist davranırlar diye düşünüyorum. Ama diğer taraftan Kyra Sedgwick çok övülüyor ve ödülü ona da verebilirler.
(alternatif: Kyra Sedgwick - The Closer)

Erkek Oyuncu - Komedi: Alec Baldwin (30 Rock)
30 Rock yanılmıyorsam yayından kaldırıldı ya da o riske sahip. Ama Alec Baldwin çok iyi eleştiriler aldı ve her zaman sinema kaynaklı oyuncuların TV performanslarını tutuyorlar. Gönül Jason Lee der, ama alternatif de Steve Carrell gibi gözüküyor.
(alternatif: Steve Carrell - The Office)

Kadın Oyuncu - Komedi: America Ferrera (Ugly Betty)
Konuşmaya bile gerek yok. Bu arada Ferrera'nın büyük başarısını engelleyecek tek isim bence Marcia Cross olabilir. 3 sezondur görmezden gelinen oyuncu heykelciğin bu seneki sahibi olabilirdi. Ama "Çirkin Betty" pek seviliyor.
(alternatif: Marcia Cross - Desperate Housewives)

Kadın Oyuncu - Mini Dizi-TV filmi: Helen Mirren (Elizabeth I)
Mirren'ın aynı gece iki ödül birden alması garip olacak aslında. Eğer başka biri alırsa sırf bu senaryoyu yok etmek içindir. Belki, hazır Warren Beatty'ye ödül verirken Annette Bening de bir ödül alsın diyebilirler ama pek sanmıyorum.
(alternatif: Annette Bening - Mrs. Harris)

Erkek Oyuncu - Mini Dizi-TV filmi: Matthew Perry (Ron Clark Story)
Walla ben bilmem hiçbirini izlemedim ama Perry'ye çok şans tanıyorlar. Bir diğer isim de alternatif bölümünde zaten. Tsunami olayı gayet cezbedici olabilir.
(alternatif: Chiwetel Ejiofor - Tsunami, The Aftermath)

Yardımcı Kadın Oyuncu: Elizabeth Perkins (Weeds)
Perkins ödül vermek isteyecekleri birisi. Ve Weeds'i de seviyorlar. Keşke Sarah Paulson alsa ama sanırım bir şansı yok. Emily Blunt sürpriz yapabilir.
(alternatif: Katherine Heigl - Grey's Anatomy)

Yardımcı Erkek Oyuncu: Jeremy Irons (Elizabeth I)
Hiç haketmiyor ama ismi var işte. Hem bu kategorilerde yaşlılara vermeyi de seviyorlar.
(alternatif: Jeremy Piven - Entourage)

1 comment:

Anonymous said...

Dexter ile Michael C Hall un böyle bir ödül alması zaten bekleniyordu. Daha doğrusu ben bekliyordum. Favori oyuncularımdan kendisi.
Altın kürede en fazla kaç tutturan var?