Thursday, November 23, 2006

Baz Luhrmann'dan ses geldi: "Australia"

"Moulin Rouge!"dan sonra Baz Luhrmann'ın işleri hiç yolunda gitmedi. Önce Leonardo DiCaprio'nun başrolünde olacağı bir Alexander projesine niyetlendi. Ancak Oliver Stone ondan önce davranıp gayet kötü bir film çıkarmakla kalmayıp Luhrmann'ın "Büyük İskender"inin de ertelenmesine sebep oldu. Ancak bu sırada yönetmen o projenin senaryosunu tamamladı ve yeni başlayacağı, epik filmlerden oluşacak, üçlemesine ekleneceğini söyledi. Bunun üzerine üçlemenin ilk ayağının "Rüzgar Gibi Geçti" tadında Avustralya tarihini de anlatan bir film olacağı ve başrolünde de Nicole Kidman ve Russell Crowe'un olacağı açıklandı.
Yalnız yüksek bütçesi sebebiyle FOX bir türlü filme yeşil ışık yakmıyordu. Sonra yönetmen ve Russell Crowe arasındaki anlaşmazlıklar aktörün ayrılmasına (ya da kovulmasına orasını tam bilmiyoruz) neden oldu. Bu sefer bir de jön arayışına başlandı. Heath Ledger'ın bir ara adı geçti ancak olmadı. Ve Luhrmann sonunda jönünü buldu: Hugh Jackman.
Geçtiğimiz günlerde nihayet filmle ilgili daha somut bilgiler ele geçti. FOX nihayet finansmanı sağlayacağını belirtti. Ve Aralık ortasında Sydney'deki stüdyolarda oyuncuların rollerine hazırlanacağı bir workshop'a başlanacağı açıklandı. Çekimler ise önümüzdeki Mart'ta başlayacak ve beş ay sürecek. Tabii işin içinde Baz Luhrmann olunca mutlaka başka aksilikler de olur. Ama en azından film için hareket geçildi ve tabii artık beklediğimiz filmin adını da biliyoruz: "Australia"

No comments: