Tuesday, November 07, 2006

Banliyöde Kan Banyosu: Desperate Housewives

Dizilere genelde sezon başında ve sezon sonunda bir şeyler yazmaya gerek duyuyorum ama bu sefer bir istisna yapmak gerek. Zira "Desperate Housewives", 3. sezonuna bomba gibi devam ediyor. Bu Pazar Amerika'da yayınlanan 'Bang' adlı bölüm dizinin şimdiye kadar yayınlanan en iyi bölümlerinden birisiydi. Geçen sezon büyük hüsrana yol açan ev hanımları hakkında bu sezon daha umutlu olduğumu yazmıştım. Haksız olmadığımı da anlamış bulundum. Son bir kaç haftada yayınlanan bölümler özellikle mizahı ön plana çıkararak enfes entrikalar kurdu. Ve geçtiğimiz hafta da zirveye ulaştı. İlk sezon sadece gizemli entrikalara odaklanan dizi bence şimdi doğru yolu buldu. Eğer böyle devam ederlerse dizinin en iyi sezonuna da imza atmış olurlar.
Bu bölümle birlikte dizi Emmy'lerde adaylığı garantiledi bence. Ki benim gözümde de Felicity Huffman ikinci Emmy'sini aldı çoktan. Tabii ki diziye enfes bir dinamizm getiren Carolyn karakterini canlandıran Laurie Metcalf'ı da unutmayalım.
Bir süpermarketteki rehin alma olayı sonucunda önemli karakterlerden birinin de ölümüyle sonuçlanan 'Bang', 3. sezonun 7. bölümü. Yüksek ihtimalle yeni sezonu 1-2 ay içince cnbc-e yayınlamaya başlayacak.

No comments: