Saturday, May 26, 2007

Heroes: Böyle mi olacaktı?

Kabul ediyorum Heroes hiç bir zaman öyle aman aman kaliteli birşey olmadı. Çerezlik ya da eğlencelik kelimeleri onu karşılıyor. Sonuçta haftalık çizgi romanımız gibiydi. Ama son bölüm yine de hayal kırıklığıydı. Demek patlamak üzere olan bir adam böyle durdurulacaktı? Yapmayın Allah aşkına kimi yiyorsunuz? Son derece basit, mantık hatalarıyla dolu saçma sapan bir sondu. Umarım yazarlar bu yazki tepkileri gözden geçirip sezon finalindeki saçma tercihleri düzgün gösterecek bahaneler bulabilirler.
Bu arada "Volume 2"ye de geçmiş olduk. Ne olduğunu henüz anlayamadık ama sonuçta finaldeki hayal kırıklığından sonra da hafiften hevesimiz kursağımızda kaldı. Sylar'la ilgili en sonda gösterilen şey hoşuma gittiğini de ekleyeyim bu arada.

Bu arada dizinin Emmy olayına gelelim. Evet gayet hoş ve süper hit bir dizi. Ama bir Lost değil. Dolayısıyla Emmy'de şanslı olacağını ben düşünmüyorum. Bunun en önemli nedeni ise elbette senaryosu. Eğlencelik olmasına karşın ciddiye alınmayacak derecede basit diyaloglar ve öykülemeler söz konusu. Üstelik 'en iyi drama' kategorisi için yapımcılar da TV akademisi'ne ilk bölümü yollamışlar. Çok daha sağlam bölümler varken resmen dökülen pilot bölümü 'Genesis'i yollamaları onların hiç hayrına değil.
Oyuncular konusunda da en şanslı isim Masi Oka aslında. Ama o kategoride o kadar çok çakal çarpışıyor ki, ona fırsat geleceğini sanmıyorum.


Gelelim TV akademisine yollanan bölümlere...
En iyi dizi (drama): Genesis.

Yardımcı Erkek Oyuncu:
Jack Coleman ("Company Man")
Santiago Cabrera ("Genesis")
Masi Oka ("Five Years Gone")
Noah Gray-Cabey ("The Fix")
Greg Grunberg - ("Company Man")
Leonard Roberts - ("The Fix")
Milo Ventimiglia - ("The Fallout")

Yardımcı Kadın Oyuncu:
Ali Larter ("Better Halves")
Hayden Panettiere ( "Company Man")
Tawny Cyprus ("Nothing to Hide")

No comments: