Sunday, May 20, 2007

Bon Voyage!!!

Son 6-7 bölümdür Stars Hollow ortamına geri döndüm ve nihayetinde kızlar vedalarını etti. 7. sezon başında bitsin artık diyordum ama kabul etmem lazım küslük dönemim sırasında dizi Palladino'lar olmadan eski formuna ulaşmış. "Bon Voyage" diziye yakışan mütevazılık, delilik ve sevimliliğe sahip bir bölümdü. Bu deli kasabanın ve sakinlerinin de gayet güzel bir şekilde veda etmesini sağladı.
"Gilmore Girls" bence türü içinde çok özel bir yere sahip. Karakterleri, bir an boyunca bırakmadığı o deli işi mizahı ve kendisini diğer teen soap'lar gibi ciddiye almaması en büyük avantajıydı bence. Dizinin ne kadar farklı olduğunu göstermek için tek bir örnek yeterli sanırım. Kötü bir karakterin olmadığı ve bu kadar uzun süren bir dizi hatırlıyor musunuz? Ben bilmiyorum.

Neyse... Gilmore Girls sayesinde tonlarca yaratıcı karakterle tanıştık ve yetenekli oyuncuyu keşfettik. Yani yeni star adayı ve şu anki en favori "Hero"umuz Milo Ventimiglia da vardı. Yıllar boyunca yan rollerde gözümüzden kaçmış Kelly Bishop da... Ama herşeyden önce TV'de komediye yeni bir boyut getiren Lauren Graham'i (Diva FOREVER!!!) tanıdık. Umarım arada kaynayıp gitmez.

Kadrodan isimler yeni dizilere başladı bile. Dizinin yaratıcısı Amy Sherman-Palladino ise yeni bir sitcom hazırlığında.

Son bölüm de pek çok şey istediğim gibi oldu. Ama özellikle son sahne gerçekten enfesti. Neyse hoşçakal Stars Hollow.

No comments: