Tuesday, September 26, 2006

2 Süper Film Birden

Murat Şeker'in Antalya'da yarışan filmi "2 Süper Film Birden" bu hafta vizyona giriyor. Bu filmle ilgili görüşler her şeyden önce iki gruba ayrılacak; filmi eğlenceli bulanlar ve bulmayanlar... Ben şahsen eğlenceli bulduğumu belirtmeliyim. Bazı espriler birbirlerini tekrar etse de genel olarak Şeker'in keskin dilli mizah tarzını beğendiğimi belirtmeliyim. En azından Türk Sineması için biraz da olsa farklı olduğunu kimse inkar edemez.

Diğer yandan filmin öykü yapısına baktığımızda asıl sorunlar ortaya çıkıyor. Daha hemen başta film bizi Necati'nin her ne kadar çok işe yaramayacak gibi gözükse de tutkusu üzerinde kandırmayı başarıyor. Ama zaman geçtikçe ve mafyadan porno endüstrisine pek çok yan öykünün de bir araya gelmesiyle film adeta bir çorbaya dönüyor. Ve ana karakterimiz de bunların arasında adeta kayboluyor. Film yapma amacı mafyadan kaçmaya dönüşüyor ve film içinde gelişen "2 Süper Film Birden" teorisini nasıl gerçekleştireceğine dair de hiçbir açıklama göremiyoruz. Sonuçta Necati, o sete geldiğinde karşılaşmak istemeyeceği bir ortamla yüz yüze gelecekti. Bunun dışında zaman zaman gerçekten de inandırıcılığı zorlayan gelişmeler de mevcut. Bunlar filmin büyük falsoları arasında ama yine de ben esprilere bakarım gülerim diyorsanız ve Şeker'in tarzı size de uyarsa hiç şüphesiz eğleneceksiniz.
Filmde oyunculuklara geçersek çoğu performansın iyi olduğunu söylemek gerek. Özellikle Uğur Polat hiç alışık olmadığımız bir tarzda oldukça eğlendiriyor.
Murat Şeker'in yönetmenlik açısındansa oldukça umut vaadettiğini söylemem gerek. O histerik havayı filme iyi yansıttığını düşünüyorum. Genel olarak çok başarılı olmasa da kamerayı, ses efektlerini de bunları destekleyecek şekilde kullanmış. Sonuçta bir şekilde izleniyor ve bitiyor film. Bu anlamda hoş bir seyirlik ve eğer mizahı hoşunuza giderse de kesinlikle iyi vakit geçiriyorsunuz. Ama sadece o kadar. Daha fazlasını beklemeyin.

Not: 2,5/5

No comments: