Tuesday, September 19, 2006

WTC & Oliver Stone'un Çöküşü!



Fragmandan ötürü çok fazla bir şey beklemiyordum açıkçası. Ama beklediğimden daha da kötü çıktı film. WTC, öncelikle gayet boş bir film. Film, United 93 gibi o anda olanlara odaklanıyor. Ama aralarda kahramanlık naraları da atmaya bayılıyor. Özellikle
Michael Shannon'ın oynadığı Dave Karnes karakteri bu filme sokularak gayet kötü (niyetli) bir iş çıkartılıyor. Greengrass'ın erdemlerini deneyimli Oliver Stone gösteremiyor.



Film seyirlik olarak da başarılı değil. Zira böyle etkileyici bir olayı da inanılmaz sıkıcı bir biçimde aktarmayı başarıyor. Evde polislerimizi bekleyen eşler rolünde Maria Bello & Maggie Gyllenhaal bir içim su. Ama karakterleri o kadar gereksiz ki.

Oliver Stone'dan umudu mu kessek diye düşünüyorum. Açıkçası Alexander mı daha kötü bu mu diye düşünüyorum. Ama Alexander'ın en azından bir duruşu vardı ve World Trade Center gibi bir TV filmi havasında da değildi. Eğer gözyaşı tuzaklarına kapılırsanız belki biraz hoşlanabilirsiniz filmden ama bir bütün olarak gayet başarısız bir deneyim.

No comments: