Wednesday, September 20, 2006

IKSV'nin sonbahar güzelliği "filmekimi" beşinci yılında...


Bu seneki filmlerden bazıları...


"A Scanner Darkly"
; Richard Linklater'ın "Waking Life" türündeki (gerçek oyuncuların performansları animasyona dönüştürülüyor.) yeni animasyonu aynı zamanda bir
Philip K. Dick uyarlaması. Kadroda ise Keanu Reeves, Wynona Ryder ve Robert Downey Jr. var. Filmin Cannes'da olumlu eleştiriler aldığını hatırlatmak lazım.

"Free Zone"... Ortadoğu sorununa bölgenin en iyi yönetmenlerinden Amos Gitai bir bakış atıyor. Ve başrolde Natalie Portman var. Yalnız bu film hakkında o kadar iyi şeyler duymadım.


"The Wind that Shakes the Barley"... Bu senenin olaylı Cannes galibi. Genel izlenim Altın Palmiye'yi haketmediği yönünde ama bir Ken Loach filmi olması bile izlemek için yeterli sanırım.. :)

"Indigénes"... Cannes'da erkek oyuncu ödülü filmin ana kadrosuna verildi. Festivalin oldukça iyi filmlerinden olduğu söyleniyor. Fransa'yı hiç görmemelerine rağmen İkinci dünya savaşı'nda Fransa adına savaşan Cezayir asıllı askerlerin öyküsü anlatılıyor.


"Brick"... Geçen sene festivalden son anda çıkarılarak bizi üzen IKSV, bu aksiliği filmekimi'nde telafi ediyor. Son yıllardaki en iyi neo-noir'lardan biri olarak tabir ediliyor.

Bunun dışında Birol Ünel'in oynadığı ve Tony Gatlif'in yönettiği bir çingene öyküsü "Transylvania", Werner Herzog'un çok beğenilmiş belgeseli "Grizzly Man", Cannes'da en iyi ilk film ödülü alan "12.08 East of Bucharest" ve olmazsa olmaz Kim Ki-Duk'tan "Shi-gan" gibi merakla beklediğimiz filmler de mevcut.

Etkinliğin sponsorluğunu bu sene Nokia üstlenmiş.
Biletler 7 Ekim'de satışa çıkarılacak ve hafta içi gündüz seansları yine 2,5 YTL..

fotoğraflar: IKSV

No comments: