Monday, September 25, 2006

Battlestar Galactica


Bu konuda biraz geç kaldığımı kabul ediyorum. Çünkü diziye şans tanımak için CNBC-e'nin göstermesini bekledim. Biraz geç bir keşif oldu yani. Ama dizi beni çok memnun etti. İki haftadır BG'nin 2000'ler versiyonu olarak hazırlanan mini dizisini izliyorduk. Ama sonundan da anlaşılacağı üzere adamlar bunu yaparken zaten kafalarında normal bir diziye dönüştürme fikirleri de varmış herhalde. Bu dört bölümden oluşan kısım kendi içinde bir bütünlüğe sahip olsa da sonunda karakterlerle ilgili sunduğu kısa çözüm(süzlük)lerle kapısını da açık bırakmayı bilmiş.
Bu arada oyuncu seçimlerinin çok başarılı olduğunu da belirtmek isterim. "Number Six", Starbuck, Apollo vs. çok iyi seçimler. Ancak şu aşamada performansına hayran kaldığım bir isim varsa Başkan Laura Roslin rolündeki Mary McDonnell'dır. Kadın adeta gözleriyle konuşuyor ve enfes oyunlar veriyor.
Gelecek hafta itibariyle büyük bir ihtimalle dizinin dinamiği biraz değişmeye başlar. Daha episodik ve muhtemelen daha yavaş (özellikle bu hafta yayınlanan kısımlarda aralardak yapılan elipsisler korkunç derecede büyüktü.) bir öykü gelişimine de hizmet edecek. Başkan'ın hastalığı, Baltar'ın durumu, Apollo ve babası arasındaki sürtüşme falan derken asıl büyük tuzakla da karşılaşmış olduk. Gizliden gizliye bize kendisini sevdiren Boomer bir cylon'muş meğerse...

Neyse bakalım bu ekip daha ne kadar süre kaçabilecek ve Dünya'yı bulabilecekler mi?

Hala haberiniz yoksa Pazar geceleri 22.00'de CNBC-e'de. Yakalamak için de belki en doğru zaman.

1 comment:

Anonymous said...

Mary McDonnell'ın performansı harika gerçekten.Kendisini E.R daki
Elenor Carter( Dr Carter'ın annesi)rolunde de çok beğenmiştim.